Over ons

Over ons

Autobedrijf van Sprundel is een familiebedrijf dat gestart is op 20 november 1965 door Jacques van Sprundel en zijn vrouw. Hieronder vindt u een korte geschiedenis.

1962.hoogstaat.roosendaal2-min.jpg

Voor die tijd was Jacques werkzaam bij Mercedes Benz dealer van Dongen Jonkers in Roosendaal als chef werkplaats/filiaalchef. Hij trouwde in 1965 met Godelieve die uit een Belgisch ondernemersgezin kwam. Zij stimuleerde hem om als zelfstandige zijn beroep uit te oefenen.

1965.bergesebaan.wouw-min.jpg

Aldus geschiedde en vonden zij een huurpand op de Bergsebaan in Wouw en was automobiel- en garagebedrijf van Sprundel een feit.
In het begin vormden veel Mercedes Benz eigenaren het klantenbestand. Eind jaren 60 kwamen de Japanse merken op Europese bodem en zochten verkooppunten. Na kortstondig Datsun en Toyota dealer geweest te zijn, verbond Jacques zijn bedrijf in 1974 met Mazda. Vanwege zijn technische achtergrond koos Jacques voor Mazda. Mazda had toen al motoren met aluminium cilinderkop en bouwde als enige ter wereld rotatiemotoren.

1974_werkplaats_wouw-min.jpg

In 1975 bouwden Jacques en Godelieve een nieuw pand op de molensingel in Wouw wat meer ruimte had voor het presenteren van de nieuwe Mazda Modellen.

1986.opening_roosendaal-min.jpg

In 1986 verhuisden zij naar het huidige pand op de Bredaseweg in Roosendaal en kwam zoon Hans in het bedrijf. Hans voert de leiding over het bedrijf vanaf 1996 tot op heden. Het bedrijf is in de afgelopen decennia meerder malen uitgebreid en verbouwd om bij te blijven voldoen aan de eisen van fabrikanten en wensen van de hedendaagse consument.

VSM_Mitusbishi

Ook de activiteiten zijn verruimd; naast Mazda werden ook de merken Aixam (1995) en Mitsubishi (2010) aan hun portfolio toegevoegd. Op onderhoudsvlak is van Sprundel naast uiteraard de dealerschappen van eerder genoemde merken sinds eind 2018  partner geworden van Euromaster. De Euromaster werkzaamheden focussen zich op specialisme in banden en onderstel; daarnaast richt van Sprundel zich ook op APK en onderhoudsbeurten voor alle merken onder eigen naam

SP45

En ook al is in de loop der jaren de showroom en werkplaats groter geworden, aangepast aan de toekomst, en werken we met meer mensen, één ding is nooit veranderd: we zijn nog steeds een familiebedrijf waarbij u gewoon binnen kunt lopen, waar de “baas” aanspreekbaar is en waar de koffie en thee altijd vers én gratis zijn!